Laatste nieuws


Marjan Berk is op dinsdag 20 april te gast bij het radioprogramma Volgspot (Radio 5, 12 uur). Het gesprek gaat over ‘Wij zijn de jongeren’ van de succesvolle cabaretgroep Lurelei waarvoor Guus Vleugel de nummer schreef en waarin Marjan Berk zong.

 

 

 

 

 


 

Dames en heren, een klein kadootje, dit is een van mijn van mijn beste vriendinnen (bijna zeventig Annelies Balhan, bijna zeventig). Veel plezier!

 


Marjan Berk is op zaterdag 20 maart als forever young-gast bij Matthijs van Nieuwkerk in Matthijs gaat door.

Marjan Berk (1932) was jarenlang werkzaam in cabaret, toneel, musical, film en televisie. Ze schreef meer dan honderd scenario’s, onder andere voor Vrouwenvleugel – waar ze de Gouden Televizier-ring 1994 mee won –, ze schreef meer dan veertig romans, verhalen en kinderboeken. Ze is de koningin van het korte verhaal en weet altijd feilloos de finesses van het dagelijks leven bloot te leggen. Zoals ook in de bundel Op weg naar de toekomst dat een selectie van verhalen en columns bevat, waarin Marjan Berk met humor en zelfspot, zonder blad voor de mond te nemen haar leven bespreekt. Al jaren schrijft Marjan over oud zijn en alles wat daarbij komt kijken. Over lichamelijke ongemakken die niet meer verdwijnen, behulpzame voetgangers die je ongevraagd het zebrapad over sleuren en behandeld worden alsof je morgen dood neervalt.

Matthijs gaat door: 21.35 op NPO1

 


Marjan Berk in aflevering 1 van Radio Danspaleis seizoen 2


Marjan Berk is te gast in aflevering 1 van het tweede seizoen van Radio Danspaleis. In deze reeks podcastafleveringen wordt een kijkje in de keuken genomen bij verschillende organisaties die zorg aan ouderen verlenen en worden bijzondere ouderen in de spotlight gezet.

Op de website van het Danspaleis: https://hetdanspaleis.com/marjan-berk-in-radio-danspaleis/

Op de Facebookpagina van het danspaleis: https://www.facebook.com/hetdanspaleis/posts/3837506736328531

 

 

Het programma onderdeel met Marjan Berk start vanaf 53:37 minuut.