Column-nr69-2023


EEN HEEL TEVREDEN KLANT

Wanner je bij het klimmen der jaren met een aantal fysieke beperkingen te maken krijgt, leer je de mensen die het mogelijk maken dat je de klussen en die karwetjes in de buitenwereld kunt verrichten, goed kennen. Daar horen ook de bezoeken aan de medische wereld of een buitengaatse lezing in een bibliotheek in Barneveld of Den Haag bij. Of gewoon effe boodschappen doen met de rollator, zonder familiale hulptroepen. Dan verdienen de chauffeurs van T.C.A. een hele grote Pluim.
Zij halen mij, mijn rollator en mijn stok de lastige zeventiende eeuwse toegangstrap tot het Hofje waar ik woon af, en dan aan een sterke arm naar de taxi.
En als ik dan alle dingen die ik in de buitenwereld moest doen, heb gedaan, dan brengen ze mij in omgekeerde volgorde weer veilig helemaal thuis, met de rollator en de stok de trap op, door de hoge toegangsdeuren, die, als je niet snel bent, je zo lekker weer naar buiten kunnen duwen. De heren chauffeurs beschouwen het als hun taak je veilig thuis af te leveren, en dat is heel geruststellend wanneer je afhankelijk bent geworden van de hulp van andere mensen. Ik bedank de heren en een enkele vrouwelijke chauffeur heel hartelijk voor hun geruststellende hulp bij mijn ritten door de stad. Natuurlijk zijn er andere taxichauffeurs die hetzelfde doen, maar ik ken de mannen van T.C.A. door de jaren bijna allemaal en ze kennen mij ook, en dat is een groot goed. Ik wens jullie allemaal een mooie drukke kersttijd met veel mooie ritten, en een heel mooi nieuwjaar met veilig rijden.
En natuurlijk bedank ik ook de aardige telefonisten, die zo goed de weg weten….Kortom, gelukkig nieuwjaar wens ik jullie allemaal.
Marjan Berk, een heel tevreden klant. Tot ziens!