Column nr44 – 2023


PROBEERT U HET LATER NOG EENS

Lieve Lezer, nadat ik twaalf keer “Probeert u het later nog eens” had geprobeerd, liet ik de rekening van de boekwinkel weer even liggen. Er was nog een betaling die wachtte: het vakantiecentje voor mijn twee kleindochters, die met hun stralende overgangsrapport een oma-bonus hadden verdiend!

Ik was inmiddels zo’n uurtje bezig met het proberen een betaling via de bank te regelen. Met als resultaat de boodschap op mijn scherm: “probeert u het later nog eens”.

De rekening voor de boekhandel liet ik dan maar even wachten, nu het douceurtje voor de kleindochters. Maar ook hier stootte ik als goedwillende klant mijn neus. Ook hier moesten we het “later nog maar eens proberen”. Uitgeput van al dat geprobeer mijn zaakjes te regelen zonder resultaat, ging ik koffie zetten voor mijzelf, denkend aan de tijd, dat een bezoekje aan de bank altijd ontspannen, ja zelfs gezellig verliep. Ik kende bij de plaatselijke afdeling van mijn bank niets dan hartelijke verwelkoming, men kende mijn naam, dan werd er een stoel bijgeschoven en een vers kopje koffie gehaald. Het contact was vroeger voorbeeldig en werd snel vriendelijk afgewikkeld. En nu was de enige boodschap digitaal: “Probeert u het later nog eens”!

Na twee uur tobben zonder resultaat mijn tijd te hebben verspeeld, probeerde ik het nummer van de klantenservice. En ziedaar, een menselijke vriendelijke vrouwenstem – ook al heel uitzonderlijk want meestal treffen wij een automatisch gegenereerd geluid- vroeg : “Goedemorgen. U spreekt met Nicole. Waarmee kunnen wij u helpen?” Waarop ik mijn bezwaren over de ontoegankelijkheid

van mijn bank aan haar uitlegde. Nicole hoorde mij aan en ging toen ogenblikkelijk tot actie over, betaalde snel en adequaat mijn

rekeningen en meldde mij ter vergoelijking van de onbereikbaarheid van mijn bank, vergevingsgezind: “Het zal wel een storing zijn

geweest!”. Ik bedankte Nicole uitbundig, voor haar snelle oplossing van mijn probleem.

Mijn advies aan de lezer: Bel bij storingen de klantenservice. Daar werken gewone mensen met gewone stemmen, die bereid

zijn uw probleem ogenblikkelijk op te lossen.

Met heel veel dank aan Mevrouw Nicole, door wie mijn kleindochters nu van hun wel verdiende extraatje kunnen genieten!!