Column  21 september 2022


Redactie AD
Titel: ,t Kan vriezen, ,t kan dooien.

 

In ieder geval heb ik vijf dooie vingers, omdat ik al een ochtend zit te werken met de kachel uit. Ik heb een dik vest aan, ik overweeg een paar oude handschoenen te ontdoen van de vingers, zodat ik dan een vingerloze handwarmer over houd, zoiets als koetsiers vroeger bij koud weer droegen. Mitaines heetten die handenwarmers. Je handen blijven warm en je vingers verkleumen niet.

Zojuist minister Kaag een soort gemengd bericht horen voorlezen….,t komt er eigenlijk op neer, dat we allemaal onze stinkende best moeten doen….dan valt het misschien wel mee. Ik  ben vast begonnen mij om de andere dag te douchen, ik weet niet of dat echt helpt tegen het op-souperen van onze lieve aardbol. Maar ik zet in ieder geval een stap(je).

Die regeringsverklaring  wordt nog eens herhaald door de nieuwslezer, die ogenblikkelijk wordt opgevolgd door een commercial over een heerlijke stoel waar iedereen een paar keer per dag zijn “rustmoment” moet nemen. En die verrukkelijke stoel is – schrik niet – maar zeshonderd en nog wat euro.

Onze koningin Maxima had zich alvast in een snoezig babyblauw wollen pakje met bijbehorende muts gekleed, daar komt ze de koude herfstdagen wel mee door… Ik denk dat ik nu ook toe ben aan een “rustmoment, zodat ik die redevoering nog eens rustig kan verwerken. En als ik dan weer geheel ben uitgerust, ga ik weer door met mijn stinkende best te doen!