Column 23 februari 2022


Redactie AD
Titel:  Eerste uitzending Lubach stelde niet teleur.

 

Ik  verheugde mij al de hele week op die Lubachshow. Ik was bang mij te verslapen, want met al die veranderingen van aanvangs- en sluitingstijden, begint het bij mij  als gevolg daarvan een  beetje door elkaar te lopen.

Zo heb ik  op alles voorbereid nog steeds een mondkapje aan één oor hangen…

Als digitaal dwaallicht  stuit ik tijdens mijn zoektochten naar gemiste uitzendingen op mijn toestel op de merkwaardigste programma,s die ik anders nooit zou hebben gevonden.

Tijdens een uitzending van “Dowtown  Abbey” stuitte ik op een moment, waarin ik de door mij intens bewonderde Maggy Smith, die in deze serie  een ongelofelijk grappige chique oude dame speelt, in een onbewaakt spelmoment met een kritische vinger een randje stof van een antiek meubel heb zien vegen!

Maar nu had ik mij grondig voorbereid om naar het nieuwe programma van Arjan Lubach te kijken en ik was gelukkig dat ik stipt op tijd de goeie zender had gevonden! Vooral de uitsmijter met Kim van Kooten en haar verhaal over de nieuwe succesvolle serie over puberende kinderen,  en haar eigen man die we nu langzamerhand hebben  leren kennen als succes kandidaat  van “De Slimste Mens”, waardoor wij in deze Lubachshow kennis maakten met deze grens-overschrijdende kracht van het medium televisie. Heerlijke verwarring zien wij graag, zoals wij ook erg verwilderd raakten, toen wij in de uitzending “M” een schitterende sopraan een virtuoos lied over een dildo hoorden zingen. En dan als voorbeeld van beeldrijm de topacteur, echtgenoot van Kim, zagen spelen met een slecht exemplaar van dit handige gebruiksvoorwerp voor zijn buik gebonden weer in de televisieserie met die puberende kinderen!