Column 9 februari 2022


Redactie AD
Titel: Ongenuanceerde vieze mannen met alleen maar de one-note samba in hun broek!

Na het van kop tot staart lezen van de ochtendkrant waar in van voorkant tot achterpagina voornamelijk maagzuurverwekkend wordt doorgezeurd over “me too”, beschrijvingen van grensoverschrijdend gedrag, verslagen van   mannen die zich laten gaan door het sturen van stijve piemelfoto,s aan het object van hun brandend hitsig verlangen, werd ik woedend.

Geen teder woord, geen spannend voorstel voor een opwindende reis met z,n tweeen, geen suggestie van iets liefs wat de vrouw in kwestie blij en verwachtingsvol zou doen reageren.

Reageren? Of de meisjes die op deze brute ongenuanceerde geile manier worden benaderd wenden zich vol afschuw af van deze roofridders. Of – als ze dapper zijn – doen ze aangifte. Bij wie? Goeie vraag. Wat denken al deze ranzige mannen te bereiken met hun brute manier van aandacht trekken?

En waarom worden al die kranten gevuld tot aan de nok toe  met deze vuilpruimerij? Alsof er geen klimaatcrisis, hongersnood of mensonterende corruptie bestaat? Natuurlijk zijn er vrouwen die door deze aanpak gek van opwinding raken, maar deze vrouwen zijn meestal heel goed in staat hun compaan in sexuale voldoening zelf op te zoeken. Maar deze jonge meisjes en vrouwen worden van deze boodschappen doodsbang! En er is niet altijd een vader, moeder of andere vertrouwenspersoon in de buurt, die zegt: : “Kom op meid! We gaan samen die engerd aangeven!”

Niet iedereen is in staat op eigen kracht deze troep te relativeren en onbang te negeren. Maar geef aan die griezels dan ook niet zoveel ruimte. Want aandacht voor die one-note samba in hun broek…. Daar tippelen ze op!