Column 2 februari 2022


Redactie AD
Titel: een verrukkelijke avond bij The Rocky Horrorshow!

Als je in eindeloze quarataine, omdat er al weer een vriend of kind of familie corona heeft, het leven van een opgehokte kip lijdt, is ieder legaal uitstapje zo welkom.Zodat mijn theaterminnend hart huppelde, toen ik de advertentie van de voorstelling van  de voorstelling van The Rpcky Horrorshow las, hing ik al aan de telefoon van het theater om kaartjes te bestellen. Maar de eerst voorstellingen waren al uitverkocht en voorbij…Toch had ik het vermoeden, dat die voorstellingen in het nieuwe jaar weer opnieuw zouden worden hervat, dus ik belde weer en jawel, ik had gelijk. Door het succes van de eerste run, kwam er nog een serie en ik besloot mijn spaarpot om te keren  en meteen mijn halve familie mee te nemen., inclusief mijn twee puberkleindochters, die in hun longe leventjes zo,n unieke musical nog nooit hadden gezien!

Helaas, ik had dus negen mooie plaatsen besteld, toen het  nieuws van de verse lockdown de pret bedierf. En het was niet zeker , dat de voorstelling nog opnieuw zou worden doorgespeeld. Ik hield het allemaal scherp in de gaten en jawel, met de versoepeling van de quarantaine ging de voorstelling toch weer dóór…En nu kreeg men, door de anderhalve meter afstand ook weer ruimte, nu in de prachtige grote Wim Sonneveldzaal

Mijn lieve familie voor wie ik maar liefst negen kaartjes had besteld, veerde weer op toen ze het goede nieuw vernamen. We kregen nu van de company brieven met instructies wat we moesten doen om netjes binnen te komen, we moesten om zeven uur sharp op de stoep van he De La Martheater klaarstaan met de kaartjes en het bewijs dat we gevaccineerd waren in de hand…alles was strak gereglementeerd…en dan…

We werden steeds zenuwachtiger, het leek een beetje op een militaire oefening…maar we waren nu in het stadium waar in we alles  braaf deden, geen overbodige vragen stelden, alleen met kloppend hart het moment supreme afwachten in de hoop dat we niet zouden horen dat het wéér niet door zou gaan.’Het was zo ver.

We gingen naar binnen, zo enthousiast dat het ons was gelukt! Ik was nog nooit zo hoog in dit theater geweest. We zaten ook niet bij elkaar

Vanwege die anderhalve meter, maar we konden wel naar elkaar zwaaien! De show begon, ik herinnerde mij de voorstelling uit de jaren tachtig, een heerlijk live orkest zette de swingende rock-and-rollmuziek in…de zaal swingde ogenblikkelijk mee!

En daar was de Ster: Sven Ratske!…Heel groot, lang in een fijne theatrale mantel en met zijn indrukwekkende prachtige stem…En verder zeg ik niks, ziet u er zelf maar in te komen. Ze gaan vast nog wel op tournee. We hebben zo heerlijk gelachen…en dan weet je, theater, muziek…dans…je wordt er zo gelukkig van…dat hebben mensen nodig!