Column 26 oktober 2021


Redactie: AD
Titel: Leve Meester Herbert van de Weekendschool!

s Zondag is daar de Weekendschool onder het motto T.T.T IJmond Junior Academy, waar zevende en achtste klassers  ,van 11 uur ,s ochtends tot half drie ,s middags kunnen snuffelen en voorlichting krijgen over de mogelijkheden voor wat er allemaal te halen  is in het beroepsleven, dat na hun basisschoollopleiding op hen wacht!

Ik krijg van Meester Herbert  Bos grote vellen vol foto,s van jonge mensen die gepassioneerd bezig zijn beroepen uit te oefenen, waar ze in hun latere leven gelukkig en tevreden van worden. Meester Herbert Bos, beleidsmedewerker van de Gemeente Beverwijk, wijst de weg op de weekendschool, waar de kinderen kunnen kiezen uit een aantal beroepen , waar ze hier op de Weekendschool alle informatie kunnen krijgen over opleidingen en mogelijkheden, die je maar kunt bedenken.

De drie TTT,s staan voor Talenten, Trainen en Toekomst.

“Een klein voorbeeld van de opleidingen die hier uitgebreid  behandeld worden “,  verteld Meester Herbert : “Journalistiek, techniek en wetenschap, over wonen, over je gezondheid, over het milieu, kunst en cultuur, over ondernemerschap, over de reiswereld, alle takken van horeca,   toerisme, kortom, teveel om op te noemen. En dat doen we iedere Zondag van 11.00 tot 14,30, met een kleine lunchpauze. Met uitzondering van de schoolvakanties.”

  • Meester Bos, hoe kom je aan de kennis, die je voor zo,n uitbundig pakket kennis hebt?  –
  • “Ik heb een uitgebreid netwerk, door de ervaring die ik in mijn vorige baan, volksuniversiteit in Amstelveen heb op gedaan. Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik vind wel een specialist op een of ander gebied”.
  • Opwindende momenten ondervonden de leerlingen tijdens een bezoek van de Brandweer, daar mochten ze ook van alles vragen…. Ook het bezoek aan een ijsfabriek heeft veel indruk gemaakt, omdat er natuurlijk mocht worden geproefd. Hahaha!”
  • Ik kijk naar de vellen vol actiefoto,s van kids die bezig zijn met hoogst interessant onderzoek naar van alles en nog wat. Ik wil ook naar de Zondagsschool van Meester Herbert. Ik weet nog heel veel dingen, die ik ook nog wil leren. Maar ik ben bang, dat mijn leeftijdsgrens te hoog is….