Column 2 december 2020


Redactie Ad
Titel: schoot.

In deze kille tijd is er een grote behoefte aan troostschoten. Veel eenzame ouderen zouden erg blij zijn met een klein lief warm hondje op hun schoot. Of met een iets groter hondje, die zijn kop op uw schoot legt.

En dan heb ik het nog niet eens over al die kleine en iets grotere en eenzame hondjes die hopen op een schoot, waarop ze zich in deze koude decembermaand kunnen warmen: een liefdevolle hand, die ze eens lekker achter de oren kriebelt.

Alleen hoe krijg je al die hunkerende schoten bijelkaar?

Mijn eigen oude schoot was jarenlang gevuld met een zijdezachte teckel, die er ook voor zorgde dat ik vier keer per, dag een rondje met hem liep, die hem verwende met gezonde hondenkoekjes en liefde, die met hem zong en rond de stoel met hem danste, want mijn teckels waren dol op vrolijke dansjes, waarbij ik zong en hij op de maat blafte….!

Die nooit saggerijnig was, die het ook niet erg vond af en toe een uurtje alleen op het huis te passen…om je bij terugkomst hartelijk te verwelkomen met hartstochtelijk geblaf…om je schoot opnieuw te veroveren…om vervolgens, zodra je bent gaan zitten, enthousiast opnieuw die heerlijke schoot te beklimmen.

Alleen: waar is zo,n maatje te vinden? Wie kan er voor zorgen, dat je zo,n lief harig vriendje vind, die jouw kouwe schoot met jou wil delen? Die het kille leven met je wil delen? Op jou schoot?’

Dat is Stichting Opoeh, die een lange lijst met getuigenissen heeft, waarop je kunt zien hoeveel gelukkige matches ze heeft veroorzaakt, door het juiste hondje en de juiste schoot bij elkaar te brengen. En mocht het niet meteen lukken, Stichting Opoeh helpt U zoeken tot hond en schoot tevreden zijn! Ze beschikken over stille hondjes, vrolijke en muzikale hondjes voor al die lege schoten. Iedere lege schoot zijn eigen hondje. Ieder hondje zijn een eigen SCHOOT!

En waar vinden wij Stiching OpoeH?

Stichting OOPOEH brengt ouderen en honden samen

Op het internet vindt U alles over de mogelijk heden die OOpoeh biedt, Tijdelijk oppassen of voor altijd!