Column 5 februari 2020


Redactie AD
Titel: Liefde.

Het is de week, of de maand, of het jaar van de poëzie. Voor mij persoonlijk is het altijd de poëzie die mij gaande houdt. Dat zit niet in een maand of jaargetijde. Maar een beetje aandacht voor de Nederlandse taal, dat kan geen kwaad in een tijd dat onze moedertaal onder druk staat. Klimatologisch is het nog te vroeg voor de Mei van Gorter, dus kies ik vandaag bijna vanzelfsprekend voor een van onze grote levende dichteressen Judith Herzberg En dan kies ik ook meteen maar als thema de LIEFDE. Ik pik uit haar bundel “27 Liefdesliedjes”, een van de mooiste:

“Mijn liefste is zo bijzonder als een appelboom los in het bos. Beschut tegen de zon zit ik in de schaduw er onder. Zijn appels zijn zoet in mijn mond. Ik ga met hem naar het feest. Zijn liefde is als een vlag Als een vlag om me heen. Geef me gauw iets te eten een appel, een koek, want ziek ben ik, ziek van verlangen. O, dat ik in zijn armen lag, één onder één over me heen en dat ik zijn ogen boven mij zag! Ik zeg jullie met klem jerusalemse meisjes zet niet tot liefde aan. Laat haar vanzelf ontstaan.

Dat smaakt naar meer, hé lezers? Dat kan, wanneer u zich opgeeft voor de gedichtenlijn. Iedere werkdag bij uw ontbijt een gedicht bekend of onbekend.uit liefde voor de poëzie en de Nederlandse taal. Hier onder komt het nummer waarbij u zich kunt opgeven geheel gratis !

coster@high5.nl